travesti izmir edu.tr ilteriş karagöz

Výživa a tělesná zátěž

Autorka: Hana M. Roberts (New Zealand), vydala organizace "fitnet" v Brně, v roce 2011 - rozsah 84 stran.

OBSAH

 
Část  I – Základy výživy
 
  1. Úvod
  2. Výživa z energetického hlediska
    • Měření energetické hodnoty
    • Respirační kvocient
    • Bazální metabolismus
    • Specificko-dynamický účinek stravy
    • Zužitkování potravy v organismu
    • Dusíková bilance
    • Procentuální zastoupení živin
    • Energetická rovnováha
  3. Základní složky potravy
  4. Sacharidy
  5. Tuky
    • Cholesterol
    • Faktory ovlivňující hladinu cholesterolu v plazmě
  6. Bílkoviny
  7. Aminokyseliny
  8. Charakteristika jednotlivých aminokyselin
  9. Kdy přijímat aminokyseliny
  10. Jak postupovat při nákupu aminokyselin
  11. Potíže spojené s nadměrným příjmem bílkovin
  12. Vitaminy rozpustné v tucích
  13. Vitaminy rozpustné ve vodě
  14. Vitaminy
  15. Minerální látky
  16. Voda
  17. Vláknina
  18. Enzymy
  19. Snížit příjem energie
  20. Zvýšit spotřebu komplexních sacharidů
  21. Snížit příjem tuků
  22. Přijímat optimální množství bílkovin
  23. Dělit příjem stravy do více chodů
  24. Omezit příjem alkoholu
  25. Zvýšit příjem vlákniny
  26. Omezit příjem cholesterolu
  27. Zvýšit spotřebu zeleniny a ovoce
  28. Omezit spotřebu soli
  29. Zvýšit příjem tekutin
  30. Strava před tělesnou zátěží
  31. Strava během tělesné zátěže
  32. Strava  po ukončení tělesné zátěže
  33. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie – mléčné výrobky
  34. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie - sýry
  35. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie – luštěniny a přílohy
  36. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie – masné výrobky
  37. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie - salámy
  38. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie - pochutiny
  39. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie - zelenina
  40. Hmotnost živin a procentuální podíl dodané energie - ovoce
  41. Základní stravovací doporučení
  42. Časové aspekty příjmu potravy
  43. Dodatky

Část II – Doplňky výživy

  1. Úvod
  2. Rizika spojená a aplikací doplňků výživy
  3. Doplňky výživy a doping
  4. Nejrozšířenější druhy doplňků výživy
  5. Vztahy mezi příjmem makroživin a mikroživin
  6. Další vývoj v oblasti doplňků výživy
  7. Závěr

Mohlo by vás zajímat

Bodybuilding a posilování Hodně čtu. Mám doma spousty knih, učebnic a skript. Stahuji další odborné knihy a články z Internetu. Oblast fitness se dynamicky rozvíjí a kdo chce tento trend zachytit, musí neustále číst.…

Více informací

Jaké je uplatnění kvalifikace?

ODPOVĚĎ: Po roce 1989 došlo k živelnému rozvoji fitcenter. Jistou dobu bylo možné zakládat tato zařízení, případně v nich pracovat, bez speciální kvalifikace. Tento postup se ukázal být chybný. V řadě neodborně vedených…

Více informací

Organizace kurzu - Instruktor fitness

Na základě praktických poznatků a zkušeností, které získal tým organizátorů kurzů "Instruktor fitness" (téměř třicetileté pedagogické praxe, z toho 20 let výuky na českých vysokých školách, práce v Tělovýchovné škole…

Více informací