travesti izmir edu.tr ilteriş karagöz

Život se nesmírně rychle mění a s ním se mění i podmínky pro udržení zdatnosti, výkonnosti a zdraví - největších životních hodnot. Současná doba je charakterizována dvěma protichůdnými trendy:

  1. Neustále se snižuje množství pohybu, nutného pro získání nezbytných životních prostředků. Množství pohybu dnes kleslo pod hranici, nezbytnou pro udržení zdraví.
  2. Prodlužuje se průměrná délka života. Úspěchy lékařské vědy nám umožňují překonat stavy, které byly dříve neslučitelné s životem.

Lidský organismus je interaktivní. Reaguje nesmírně citlivě na změny v prostředí. Nejvýznamnější jsou v tomto směru reakce pohybového systému. Při nedostatečné zátěži svalů dochází k jejich atrofii - ubývání, zeslabování. Narušuje se koordinace pohybu, nejsou stimulovány vnitřní, pohybovou činnost zabezpečující orgánové systémy. Mění se metabolické procesy. Snižuje se zdatnost organismu jako celku. Otevírá se cesta pro vznik závažných nemocí.

Pohyb dokáže jednak zabránit vzniku nemocí, jednak představuje účinný léčebný prostředek. Proto je stále častěji označován za "geniální, přírodou koncipovaný lék na většinu chorob dneška". Pohyb, stejně jako lék, musí dnes být pro většinu populace citlivě dávkován. Jinak je zde riziko, že nejen nebude prospívat, ale velmi pravděpodobně bude škodit.

Informací v každé oblasti lidské činnosti přibývá velmi rychlým tempem. Platí to i pro oblast cvičení. Sestavit optimální, bezpečný a účinný cvičební program je možné jen na základě předchozího odborného posouzení stavu organismu zájemce o cvičení. Jedná se o specializovanou činnost, kterou je možné zodpovědně provádět jen na základě cíleného studia a dlouholeté odborné praxe.

V sekci „Poradenství“ najdete nabídku služeb, které v naší zemi praktikuje jen úzká skupina specializovaných odborníků. Začínáme profilem špičkové odbornice a naší dlouholeté spolupracovnice Libuše Boháčkové (za jejíž profesionální znalosti se můžeme stoprocentně zaručit), postupně budeme přidávat profily dalších ověřených specialistů.

Dále v této sekci najdete články, v nichž přinášíme důkazy a argumenty o významu a prospěšnosti služeb odborníků v otázkách cvičení.